Baneinfo

Ishøj golfs 18-huls mesterskabsbane er ikke blot en funky og unik bane, men også en bane, der byder på store udfordringer. Banen er i kategorien ”links”, hvor bunkers, rough, længde, vind samt de store greenområder udgør den væsentlige del af banens sværhedsgrad.

Roughen er høj og visuelt smuk når den som et rødt bølgende hav omkranser hvert et hul fra maj til september. Det åbne terræn medvirker, at vinden er en hyppig udfordrer, hvilket betyder, at selv en varm og dejlig solskinsdag kan blive en barsk fornøjelse. Står vinden i vest, som den oftest gør i Danmark, kan en runde på banen være lige så udfordrende en oplevelse som på de skotske linksbaner.

Bunkernes udformning kan bedrage visuelt idet de er mindre end først antaget og er samtidig en opstramning af banens sværhedsgrad.  Med inspiration fra Altovasens bløde former byder de derudover på stejle sider; en stejlhed ikke ulig de klassiske pot bunkers, som vi kender fra linksbanerne. Dette betyder, at for at komme retur til fairway, kræves det ofte enten et sidelæns eller i værste fald et slag bagud.

Greenområdernes størrelse samt niveauforskellene omkring greens byder på mange forskellige udfordringer. Disse områder fremstår tætklippet for, at det visuelle udtryk og skyggeformationerne kommer til sin ret.

Trods disse faktorer, er dette monster af en bane ikke uspillelig idet fairways er brede, så med lidt omtanke og basale golfevner skal ”dyret” kunne tæmmes.

Fakta

Ishøj Golf består af en 18 hullers mesterskabsbane, 9 hullers intermediatebane, driving range, et stort shortgame område med 4 indspilsgreens, 2 putting greens, proshop samt vores lækre restaurant, Kanehøjgaard.

Banedesigner: Line Mortensen

Mesterskabsbane: 18 huller, par 72, længde 6517 meter, course rating 74,5 slope 130

Intermediatebane: 9 huller, par 33, længde 2465 meter, course rating 65,4 slope 104

Græstype: Rødsvingel