Opdatering fra Greenkeeperne og baneudvalget

Efter en kort periode med masser af regnvand, har vi haft en periode med masser af varme. Det betyder, at alt “levende” på golfbanen er eksploderet i vækst. Det er umuligt for vores greenkeeper stab at vedligeholde alle områder samtidigt. Hvis vi skulle kunne vedligeholde hele anlægget, så skulle medarbejder staben fordobles – mindst. 

Derfor må vi prioritere. Vi har valgt at prioritere greens, fairways og tee-steder, da undersøgelser har vist, at de fleste trods alt spiller der. Derfor håber vi på, at man kan leve med, at andre områder ikke bliver vedligeholdt lige så hurtigt og effektivt, som man kunne ønske sig – det er ganske enkelt ikke muligt med den nuværende bemanding. 

For eksempel tager det 3 mand 3 timer, (omregnet til een mand i 9 timer) at rive samtlige bunkers. Hvis det skal gøres hver dag, så er der 3 timer, hvor disse 3 mand ikke kan lave noget som helst andet. Og så har de ikke engang slået græsset omkring bunkers – det tager mindst lige så lang tid. Derfor vil i opleve langhårede bunkerkanter og urevede bunkers i perioder, når greens og fairways har første prioriteten. Så må bunkers vente, til der er plads i arbejdsplanlægningen. Her kan du som medlem gøre en forskel, ved at give den en ekstra skalle når du alligevel skal rive, eller bare er i nærheden af en bunker med lidt ventetid.

Gule hjulspor og sejt græs på fairways

Der er nogle, som har bemærket nogle gule “hjulspor” i græsset nogle steder på fairways. De gule spor efter golfbiler på fairway kan vi ikke gøre noget ved. De kommer når rødsvinglen, som er den kulturgræs vi har på fairway, når en høj temperatur men de forsvinder igen når der kommer noget vækst i græsset.

Endvidere er der nogle, der har bemærket de høje, seje græsstrå – græs med frøstand – visse steder på fairways. Det er kommet fordi vi ikke har klippet fairways et stykke tid pga. tørke og manglende vækst. Vi klipper fairways snarest muligt og kører efterfølgende med en rotorklipper for at slå det græs ned som fairwayklipperen ikke kan klippe.

Bunkers 

Sandet ved greenen på hul 14 er som et forsøg udskiftet med ny type sand af en anden kvalitet. Denne type sand kan “pakke sig” bedre end strandsandet fra Dueodde – og dermed skulle det have en bedre bæreevne, så boldene ikke altid ender i et “spejlæg”, men derimod bæres oven på sandet – og endda helst triller ned i bunden af bunkeren. Samtidigt er tænderne på riven blevet forkortet, så man ikke river alt for dybt ned i sandet – men kun lige retter overfladen ud, når der rives. Samtidigt er dugen under sandet fjernet, bunden rettet af, og efterfølgende vandet og komprimeret sandet med en pladevibrator.

Vi vil i denne uge lave den runde bunker på træningsområdet færdig. Der bliver sået græs i området omkring så den bliver taget ud af spil indtil græsset er etableret.

Derudover har vi skåret fairwaybunkeren på hul 13 og greenbunkeren på hul 15.

I den kommende tid vil vi fortsætte med de to fairwaybunkere på hul 9, højre fairwaybunker på hul 8 og den anden fairwaybunker på hul 18.

Vi vil også forsøgsvis udskifte sandet i en af de to bunkers ved indspilsområdet (nærmest skuret med boldmaskinen) med samme kvalitet som på hul 14.

Alle opfordres til at prøve sandet i disse bunkers og give os feed back på oplevelserne. (I skal naturligvis ikke slå bolden ned i bunkeren med vilje under en turnering/tællende runde….. men prøv gerne at slå nogle test-slag derfra, når i går forbi). 

Hvis der er tilfredshed med den nye type sand, så vil vi opfordre centeret til at udskiftet sandet i alle bunkers med den nye kvalitet.

Øvrige baneaktiviteter: 

Vi lufter i denne uge greens og topdresser dem let og det har ikke den store betydning for spillet. Der bliver også klippet hæk i denne uge.

Mvh Baneudvalget

Pin It on Pinterest

Share This