Nyt Bane- Regel- & Handicapudvalg

Bestyrelsen har valgt at priotere Bane- Regel- og Handicapulvalget meget højrere end tidligere, så der er indsat ny formand og sekretær fra september 2020.
Begge er medlemmer af klubbens bestyrelse og fordrer derfor et endnu tættere samarbejde med baneejer i klubbens vigtigste udvalg, samt bedre kommunikation til medlemmerne.

Udvalget består nu af følgende medlemmer:

Kent Kølvig, IGK, formand

Thomas Kruse, IGK, sekretær

Klaus Gundertofte, IGK (regler og handicap), medlem

Bjarne Thoning, IGK, medlem

Per Henriksen, IGK, medlem

Mikael Rasmussen, Chefgreenkeeper, Ishøj Golf A/S, medlem


Information om arbejde på banen:

Mikael Rasmussen har informeret om, at der allerede er, eller vil blive igangsat følgende arbejder på banen i den kommende tid:

Drænarbejde

Greenkeeper teamet er nu færdige med et større drænarbejde på 9 huls-banen, i hjørnet bagved green 7.

Hvorfor grave i det område når der ikke spilles golf der?

Det er gjort for at sikre, at vandet fra drænsystemet kan komme væk så hurtigt som muligt.

Vandet i søen til højre for teestederne på hul 3 på 18-hulsbanen, løber ud af den nye brønd vi har sat i kanten af søen, igennem det område vi har gravet i på 9 huls-banen og ender i åen. Derudover sikrer vi at vandet i det nye dræn vi skal etablere på hul 2 på 18 huls-banen, omkring greenområdet i fairway og semirough, kan løbe væk.

Rough

Den høje rough på 9 huls-banen er slået ned og vi har slået noget mere rough ned på 18 huls-banen.

Bunkers

Venstre greenbunker på hul 6 og venstre fairwaybunker på hul 5 er blevet skåret tilbage så der er bedre plads i fingrene.

Vedligeholdelsesplaner for den kommende periode

I den kommende tid er planen følgende:

I næste uge påbegyndes forberedelse af vinterteestederne og dybdeluftning af greens på træningsområdet og på 9 huls-banen. Drænarbejdet på hul 2 på 18 huls-banen påbegyndes.

I uge 39 dybdeluftes greens på 18 huls-banen og der proppes, eftersås og topdresses greens på træningsområdet og på 9 huls-banen.

I uge 40 proppes, eftersås og topdresses greens på 18 huls-banen.

Der vil løbende blive opsat skilte op og blive informeret i GolfBox ved booking.


Information omkring regler og handicap:

Nyt handicap system fra 2021 – WHS, World Handicap System

1. januar 2021 træder det nye handicapsystem i kraft i Danmark. Det er et globalt system, der har til formål at sikre ens udregning og fastsættelse af handicap for alle golfspillere over hele verden.

Det kan virke uoverskueligt og forvirrende – måske endda vanskeligt at forstå. Men bare rolig! Man behøver ikke lære og forstå systemet og, hvordan handicap beregnes for at kunne bruge det.

Du skal bare huske at indtaste alle dine scorekort i Golfbox efter hver runde – så beregnes dit handicap automatisk af systemet! Så nemt er det!

Du kan med fordel gå ind på golf.dk og læse en masse artikler om det nye WHS.

Hvis du klikker her, kan du læse en folder om det nye WHS.

Du kan også allerede nu gå i Golfbox og se en simulering af dit WHS handicap, beregnet på dit nuværende scorearkiv i Golfbox. Under scores, findes der en knap helt nede i bunden af dit scorearkiv, som vil vise dig det kommende interface for WHS.

Fremover reguleres handicap ikke efter en stableford score og automatisk +/- en fast regulering. Derimod introduceres et nyt begreb: “Handicapresultat” Det udtrykker det handicap, man har spillet til i en runde golf. Hvis en spiller i handicap 25 har gået en runde i 39 points, så svarer det måske til at han har gået runden i en score svarende til handicap 22. Det er så spillerens “handicapresultat” i runden.

Og spillernes handicap fastsættes fremover baseret på et gennemsnit af de 8 bedste “handicapresultater” af de sidste 20 spillede runder. Dermed bliver vores handicap meget mere retvisende og dermed også meget mere fair i forhold til de turneringer og runder, vi spiller med og mod hinanden.

Derfor er det vigtigt, at vi alle indtaster vores scorekort i Golfbox efter alle runder, hvorefter man straks kan se sit nye handicap.

Man kan fortsat spille runder og turneringer baseret på Stableford points. Og spillehandicappet (tildelte slag) til hver runde er baseret på dit aktuelle handicap, fuldstændigt som nu.

Man kan naturligvis kun indberette scorekort for runder, der er spillet efter golfreglerne!

Til gengæld kan man indberette alle runder på minimum 9 huller, uanset handicap. De tidligere “handicapgrupper” udgår.

Det er vigtigt, at man husker at indtaste alle scorekort efter hver runde. Fordi det sikrer et retvisende og fair handicap. Med andre ord: Det vil ikke være fair overfor dem, man skal spille med næste gang, hvis man stiller op med et handicap, der ikke er retvisende. Det er ikke god stil!

Og så en sjov lille detaljer: Man skal huske at indtaste sit scorekort før midnat samme dag som runden er spillet. Det skyldes, at alle scores på en given bane indgår i en beregning af PCC – Playing Conditions Calculations. Dvs. hvis alle scores på en given bane er markant dårligere end gennemsnittet af alle scores på samme bane, f.eks. pga. dårligt vejr, så kan man blive kompenseret, så det ikke påvirker handicap resultatet markant, som det ellers ville have gjort, hvis alt andet var lige.

Hvis du først indtaster dagen efter, så gør det ikke noget – man bliver stadig korrigeret for PCC – men dit scorekort indgår ikke i beregningen af PCC.

Resumé og gode råd:

  • Spil efter reglerne!
  • Indtast score kort i Golfbox efter hver runde! (Også hvis den er blevet afbrudt efter 9 eller flere huller)
  • Man kan stadig konkurrere med og mod hinanden med Stableford points.
  • Det nye begreb “Handicapresultat” beskriver det handicap, man har spillet til i en runde.
  • Det er ikke god stil at undlade at indtaste score kort!

 

Venlig hilsen

Kent Kølvig
Formand
Bane, Regel- & Handicap udvalget

Pin It on Pinterest

Share This