Banen er så småt ved at være fri af sneen, men hvorfor åbner vores store bane så ikke? Dette skyldes, at banen netop nu er allermest udsat for langvarig skade. Da vi gennem en længere periode har haft hårde frostgrader, er frosten gået langt ned i jorden og det er først, når jorden er tøet op, at vandet kan komme væk.Det tager lidt tid, før den igen er tøet helt op. Det resulterer i, at den store mængde smelte- og regnvand ikke kan komme ned til vores dræningsanlæg og væk fra banen. En periode som denne, er sammen med perioderne med det første frost, de værste tidspunkter for vores bane.

 De værste perioder for vores græs er derfor:

  • I efteråret ved den første frost, da græsset stadig er i vækst, og derfor stadig er saftspændt.
  • Efter længerevarende hård frost, hvor jorden begynder at tø i toppen, og vandet ikke kan komme væk, da jorden er frosset længere nede.

 Greenkeeperteamet har derfor i det sene efterår lavet en daglig vurdering af, om græsset kan holde til, at der spilles på det, da rimfrost desværre ikke altid kan aflæses af termometeret eller ses direkte på græsset. Derfor vil det til enhver tid være greenkeepernes vurdering, om banen kan være åben for spil eller ej.

Når vi kommer længere hen i vinteren, og græsset ikke længere er i vækst, går græsset i dvale. Hvilket med fagsprog ’vinterhærder’ græsset, og det tager derfor ikke samme skade af at blive spillet på.

Men hvorfor kan vi så spille på Intermediatebanen hele året? Tager den ikke skade?

Det korte svar er, at den selvfølgelig tager samme skade af vintergolf som Mesterskabsbanen. Men man har af princip besluttet fra IG A/S og IGK Bestyrelsen, at der altid skal være åbent for spil i Ishøj Golfklub. Derfor vil det gennem hele året, uanset vind og vejr, være muligt at spille vores Intermediatebane.

Mikael og hans greenkeeperteam forsikrer, at Mesterskabsbanen åbner, ligeså snart den kan stå imod belastningen for spil. Man har dog samtidig for øje, at banen skal være pæn gennem hele den aktive sommersæson.

 USGA har lavet en video, hvori de forsøger at forklare, hvad rimfrosten kan have af konsekvenser for græsset. DGU har videreformidlet den på dansk, og den kan ses via nedenstående link:

https://www.youtube.com/watch?list=PLlLmdZ3JJ29AiCz0x3tVLCs5CRZKi93jZ&v=uVuqnNWa7HY&feature=youtu.be

 13-hullers banen

Grundet vejret henover vinteren, har det ikke være muligt at igangsætte de projekter, som greenkeeperteamet havde håbet på, at de kunne, med særligt fokus på hullerne 1, 2, 3 og 9. Derfor har der ikke været behov for at lukke disse, og aktivere den ellers tidligere omtalte midlertidige 13-hullers vinterbane. Derfor kommer vi ikke til at spille den i løbet af denne vinter – desværre.

 

Mvh

 Bane-, Regel- og Hcp-udvalget

Pin It on Pinterest

Share This