Første runde af Danmarksturneringen 2019

Vi startede med 3 hjemmekampe, lørdag d. 4. maj, altid en fed fornemmelse at starte med alle 3 hold hjemme, specielt med de forberedelser vi har gået igennem med Marc. Billedet øverst er af 1. holdet fra denne weekend.

Vores førstehold havde fornøjelsen af at byde Greve Golfklub velkommen. Søren Jacobsen åbnede ballet med første tee-slag. Søren spillede med en stor mængde rutine, og kunne på hul 16 tage første sejr i singlerne. Ligeledes vandt Kasper Biel hans single mens Michal Hansen måtte se sig slået på sidste hul, efter en brav indsats efter at have været dormie med 4 huller igen.

I vores foursomes var Kenneth Andersen & Daniel Buchardt Nielsen i kamp, de viste suveræne takter og vandt deres match på hul 11 med hele 9/7. Mathias Quistgaard og Jonas Larsen, som var dagens sidste gruppe, kunne ligeledes juble over en sejr på hul 16. Perfekt start på turneringen med en samlet 10-2 sejr på hjemmebane.

Om søndagen drog vi sammen til Smørum. De samme konstellationer skulle senere hen vise sig at være de helt rigtige. Søren, Michal og Kasper var igen ude i singlerne. Alle tre med en sejr. Specielt Michal Hansen der dagen forinden var den eneste der afgav point, trak i dag det længste strå og vandt på hul 17 med 3/1. Kenneth & Daniel spillede sig igen i dag til en sikker sejr på 4/2. Mathias & Jonas vandt på sidste hul med en Eagle, omringet af både med- og modspillere, som overværede de sidste slag. En suveræn 12-0 sejr på udebane.

Første holdet ligger nu nummer 1 i deres pulje og ser frem til næste spilleweekend i juni.

SKREVET AF MATHIAS QUISTGAARD

Andet holdet lagde ud på hjemmebane mod Rønnede om lørdagen. Vi kom godt fra start da både Martin Petersen (6/4) og Claus Jensen (4/3) vandt deres singler, mens Thomas Hejlesen måtte se sig slået på 17. hul. Begge vores four-some var ganske suveræne, Ole Märcher og Bo Danner Henriksen lagde ud med en 5/4 sejr, vores sidste four-some var far & søn Martin og Simon Børre Clausen som vandt 5/3 og det endte med en samlet 10-2 sejr til Ishøj.

Søndag drog vi til Vallø og vi bibeholdt de samme konstellationer som om lørdagen. Martin Petersen, Claus Jensen og Thomas Vilstrup Hejlesen vandt alle tre deres singler hhv. 4/3, 3/1 og 1/0. Thomas mødte en tidligere long-driving pro, og på trods af at han længdemæssigt havde svært ved at følge med, holdt han hovedet koldt og vandt på 18. hul – præcision er trods alt vigtigere end længde. Ole Märcher og Bo Danner Henriksen måtte indkassere et nederlag, men i sidste four-some havde Martin og Simon Børre Clausen en god dag på banen og vandt sikkert 4/3. Med en samlet sejr på 9-3 til Ishøj, fører vi nu vores pulje efter de første to runder.

SKREVET AF BO DANNER HENRIKSEN

 Vores 3. hold fungerer også som udviklingshold, men det svækker ikke lysten til at vinde, vi stod i en lidt speciel situation, da vi lørdag tog imod Marcs tidligere juniorer fra København. De var virkelig dygtige, selvom de var udfordret på længden. Simon Madsen lagde ellers flot ud med en sikker 5/4 sejr, men både Kasper Tvede og Hans Andersen måtte se sig slået, Kasper holdt til 18. hul, mens Hans tabte på 16. hul. Vores første four-some med Morten Østrup og Fuzzy Mohr måtte se sig slået af et dygtigt par, med begge hold som tilskuere sluttede en tæt match for André Hirschsprung og Jan Hvidberg med et fantastisk bunkerslag af André ind, til en givet par, så vi vandt 1/0. Desværre blev det til et samlet nederlag på 5-7

Om søndagen tog vi til 9-hullers banen i City Golf, hvor vi løb ind i en times forsinkelse fordi der var rimfrost. Men vi kom i gang på en bane som vores modstandere nærmest undskyldte for, men det var jo ens forhold for begge hold. Simon Madsen kunne ikke levere samme niveau som om lørdagen og tabte sin single på 17. hul, men Kasper Tvede tog revanche og vandt 5/3, Hans Andersen spillede mod deres ældste spiller på 61 år, men han havde det laveste handicap på City Golf holdet, aldersforskellen på 46 år blev for meget for værten og Hans var rigtig sulten på revanche fra lørdagen. Hans spillede rigtig klogt og sikrede sig en stor sejr på 7/6. Begge four-some havde det svært og tabte på 17. og 16. hul.
Efter matchen var afgjort 8-4 til City Golfs fordel og vi var kørt væk, gjorde en spiller mig opmærksom på at en af spillerne på City Golf holdets første four-some spillede med en hjemmelavet putter, der blev ringet til DGUs bagvagt, som mente vi skulle indgive protest og efter konferering med de mest regel kyndige i egne rækker, valgte vi at indgive protesten, da man skal spille med udstyr godkendt af R&A.
En lidt ærgerlig afslutning, da vi egentlig ikke bryder os om at skulle indgive en protest, mest fordi vi tabte matchen, men reglerne er reglerne og dem holder vi os til i Ishøj Golfklub.

Vi afventer svar fra DGU og derefter se hvad resultatet af matchen bliver.

Helt overordnet har vi opnået vores del-målsætning for denne weekend og eliteudvalget er meget tilfreds med at vi ligger nr. 1 i begge puljer med de hold som vi har valgt at satse på i år til oprykning.

SKREVET AF JAN HVIDBERG

 2. holdet øverst og 3. holdet nederest:

Pin It on Pinterest

Share This